cursor


Profile Cursors

Qui som?

QUI SOM?

Benvinguts i benvingudes al nostre blog anomenat un petit món.

Per començar ens presentarem les membres del grup: som quatre noies estudiants d'Educació Infantil de la URV i ens diem: Elisabet García, Núria Gàlvez, Sara Laínez i Anna Llauradó.



Hem creat aquest blog per a donar informació als educadors i futurs educadors sobre els diferents programes didàctics que podeu trobar a la red per a treballar amb nens i nenes.



Esperem que us sigui de gran ajuda i que a partir de les enquestes, textos i el xat ens pogueu donar la vostra opinió i fer-nos arribar les preguntes que tingueu sobre qualsevol dels temes que tractem, amb molt de gust us respondrem!

jueves, 21 de octubre de 2010

JCLIC

El JClic és un recurs que ens pot ajudar molt a nosaltres, com a mestres. A través d’aquest es poden fer activitats, i d’aquesta manera innovem i variem les activitats tradicionals. Perquè, com ja sabem,  una metodologia variada i dinàmica és la que dona més bon resultat. Així doncs..

Què és el JClic?
El JClic és un conjunt d’aplicacions informàtiques creat pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Aquestes aplicacions ens permeten crear, avaluar i realitzar activitats educatives com per exemple trencaclosques, associacions, sopa de lletres, mots encreuats, exercicis de text, etc.
Aquestes activitats es presenten empaquetades en projectes i cadascuna està catalogada segons l’àrea a la que fa referència i l’edat a què està enfocada.  JClic està desenvolupat en la plataforma Java, que és un projecte de codi obert i funciona en diversos entorns i sistemes operatius.
JClic té actualment moltes activitats disponibles (gairebé 1.300) a la Zona d’Activitats. Ens permet fer un filtratge per l’àrea a què ha de pertànyer l’activitats, la franja d’edat a qui està destinada (hi ha activitats per edats entre els 3 i els 18 anys), l’idioma de l’activitat (hi ha disponibles més de 15 llengües), etc.

...i quins objectius té?
-Fer possibles lús d’aplicacions educatives multimèdia “en línia”, directament des d’Internet.
-Utilitzar un format estàndard i obert per a l’emmagatzematge de les dades, per tal de fer-les transparent a altres aplicacions i facilitar la seva integració en bases de dades de recursos.
-Ampliar l’àmbit de cooperació i intercanvi de materials ente escoles i educadors de diferents països i cultures, facilitant la traducció i adaptació tant del programa com de les activitats creades.
- Recollir els suggerminets de millores i ampliacions que els usuaris envien.
-Fer possible que el programa pugui anar ampliant-se a partir del treball cooperatiu entre diversos equips de programació.
-Crear un entorn de creació d’activitats més potent, senzill i intuïtiu, adaptant.lo a les característiques dels actuals entorns gràfics d’usuari.
...i quines aplicacions té?
-JClic applet: per incrustar les activitats dins d’una pàgina web.
-JClic player: permet fer activitats sense estar conectat a la xarxa.
-JClic author: pots crear, editar i publicar les teves pròpies activitats.
-JClic reports: recull les dades i genera informes sobre els resultats de les activitats fetes pels alumnes.

Aquí deixem unes pàgines web que esperem que siguin del vostre interès amb molta informació sobre el JClic i activitats.
I per últim si no sabeu com funciona, deixem un video que ho explica i ensenya perfectament:



UN PETIT MÓN OPINA:
 El JClic és una eina de molta utilitat, nosaltres trobem que és molt interessant que tothom pugui crear activitats d’una manera tan senzilla i que després aquestes es puguin realitzar a la mateixa web de xtec.cat . Trobeu que el JClic és una eina útil? O que substitueix les activitats manuals tradicionals?

5 comentarios:

  1. Hola noietes!! Us deixem aquí la nostra opinió del jclic ja que nosaltres també l'utilitzem per a realitzar el projecte final. L'hem escollit perquè ens ha semblat una eina interessant poder treballar tot creant diferents activitats didàctiques i així compartir-les amb tothom.
    Una abraçada molt gran!!

    ResponderEliminar
  2. Hola!
    nosaltres també fem el projecte final amb aquest programa, ja que té una gran varietat d'activitats que permeten que el nen aprengui d'una manera més lleugera, fent que sense que ells se n'adonin, estiguin aprenent mentre juguen.
    es una cosa que els futurs educadrs hauriem de tenir en compte, no creieu?
    Ag.

    ResponderEliminar
  3. Moltes gràcies per la vostra visita al nostre blog. Compartim amb vosaltres aquesta opinió sobre el Jclic, També pensem que és una molt bona eina educativa, ja que et permet de forma fàcil i dinàmica crear una gran diversitat d’activitats.
    Esperem que seguiu visitant el nostre blog i que us serveixi de gran ajuda. Si teniu algún dubte deixeu-lo reflexat que intentarem donar-vos una solució.
    Atentament Un Petit món.

    ResponderEliminar
  4. Hola a totes les components del grup!
    Primerament vull felicitar-vos pel blog que heu creat! és molt original i interessant.
    Respecte al Jclic, penso que és una molt bona eina per aprendre a l'aula o fora d'ella. Una de les millors maneres d'aprendre és que el nen disfruti amb el que està fent, suposo que és un dels objectius del Jclic.
    Penso que seria molt interessant que totes les famílies coneixessin aquest mètode i el fessin servir a casa seva per compartir bons moments amb els seus fills mentre aquests van aprenent. Seguiu amb aquesta línia, és un blog molt interessant pels professionals de l'ensenyament i pels que no ho som.
    Molta sort!

    ResponderEliminar
  5. Hola Gemma!!
    Et volem donar les gràcies per la teva felicitació i per la teva entrada al nostre vlog.
    Estem totalment dacord amb la teva opinio di els nens poden aprendre d'una manera didàctica molt millor
    Esperem que segueixis vistant el nostre vlog!
    Atentament un petit món

    ResponderEliminar