cursor


Profile Cursors

Qui som?

QUI SOM?

Benvinguts i benvingudes al nostre blog anomenat un petit món.

Per començar ens presentarem les membres del grup: som quatre noies estudiants d'Educació Infantil de la URV i ens diem: Elisabet García, Núria Gàlvez, Sara Laínez i Anna Llauradó.



Hem creat aquest blog per a donar informació als educadors i futurs educadors sobre els diferents programes didàctics que podeu trobar a la red per a treballar amb nens i nenes.



Esperem que us sigui de gran ajuda i que a partir de les enquestes, textos i el xat ens pogueu donar la vostra opinió i fer-nos arribar les preguntes que tingueu sobre qualsevol dels temes que tractem, amb molt de gust us respondrem!

martes, 19 de octubre de 2010

PDI (Pissarra digital interactiva)

S’acabat el guix, l’esborrador i les típiques pissarres verdes... S’ha acabat quedar-se amb les mans blanques de tan escriure o tacar-se el cul al apoiar-se... Han arribat les pissarres digitals interactives!! I molts centres ja les utilitzen!

El dimarts 28 de setembre, vam tenir una conferencia sobre “l’ús didàctic de la pissarra digital interactiva (PDI)” a càrrec de Josep Holgado. Però ens preguntarem…

Què és una PDI?

Abans farem una petita explicació de la pissarra digital (PD) per poder diferenciar-la de la pissarra digital interactiva (PDI).

- La PD consta d’un canó o projector que es connecta a un ordinador i a una pantalla que reflecteix tot el que veiem a l’ordinador.

- La PDI, en canvi, a part del canó o projector i l’ordinador, que poden ser els mateixos que els de la pissarra digital, la pantalla que s’utilitza és interactiva (tàctil). Així doncs, amb la PDI és pot interactuar a través d’un programa específic i d’aquesta manera poder realitzar activitats, explicacions, anotacions  ... El programa que fem servir en aquestes pissarres és el “Notebook SMART”.

i... quins beneficis té?

- Augmenta la participació dels alumnes.

- Augmenta l’atenció, motiva i augmenta la comprensió.

- Facilita el tractament de la diversitat.

- Ajuda en educació especial.

 

i...quines aplicacions educatives té?

- Veure pel·lícules.

- Navegar per internet i mostrar pàgines web.

- Treballar amb vídeos musicals.

- Crear mapes conceptuals.

- Fer arbres trencaclosques, i altres materials creats per alumnes.

- Fer exercicis d’idiomes.

-Manipular activitats ja creades i crear-ne de noves.

-Realitzar enquestes.

-Fer figures geomètriques i exercicis matemàtics.

-Conèixer les noves tecnologies.

-Ensenyar conceptes a partir de les imatges, gràfics, diagrames i plantilles de les que disposa.

-Utilitzar els mètodes de gravació, impressió, reutilització de la classe...

-Manipular objectes i símbols i possibilitat d’augmentar la mida dels textos i imatges.

 

Esperem que us hagi servit d’ajuda, i que ara ja sapigueu una miqueta més d’aquestes noves pissarres i així esteu preparats per fer-les servir.

Si voleu complementar aquesta informació amb una explicació de les PDI en video aquí en deixem una de molt interessant:

http://internetaula.ning.com/video/video/show?id=2016246%3AVideo%3A43234

També deixem una web d’interès de la PDI:

http://aula.antoniogarrido.es/course/view.php?id=10

I per últim recursos didàctics per poder fer servir a la PDI:

http://intranet.sigmat.com/enlacesdim/

http://www.reporteducacio.cat/blocreport/?tag=aplicacions-pdi

 

UN PETIT MÓN OPINA?

 

La PDI es un avanç teconològic que millora tant la pissarra tradicional com la pissarra digital. Aquesta si es sap utilitzar de manera correcta, se’n pot fer un gran ús i se’n pot treure un gran profit, però també s’ha de saber utilitzar amb altres metodologies, aquesta seria la única manera en que nosaltres pensem que pot ser útil.

2 comentarios:

  1. Hola, me llamo Jose y estoy estudiando ingeniería informática, en nuestras aulas ya tenemos este tipo de pizarras, y realmente son muy útiles, al profesor le permite utilizar diferentes técnicas y herramientas para llevar a cabo la clase. Y los alumnos se muestran más interesados que utilizando una pizarra convencional.

    ResponderEliminar
  2. Hola Jose, antes de empezar, gracias por tu participación y comentario. La verdad es que es un recurso didáctico muy práctico para realizar diversas actividades y exercicios. Te animamos a que nos sigas visitando! Un saludo

    ResponderEliminar