cursor


Profile Cursors

Qui som?

QUI SOM?

Benvinguts i benvingudes al nostre blog anomenat un petit món.

Per començar ens presentarem les membres del grup: som quatre noies estudiants d'Educació Infantil de la URV i ens diem: Elisabet García, Núria Gàlvez, Sara Laínez i Anna Llauradó.



Hem creat aquest blog per a donar informació als educadors i futurs educadors sobre els diferents programes didàctics que podeu trobar a la red per a treballar amb nens i nenes.



Esperem que us sigui de gran ajuda i que a partir de les enquestes, textos i el xat ens pogueu donar la vostra opinió i fer-nos arribar les preguntes que tingueu sobre qualsevol dels temes que tractem, amb molt de gust us respondrem!

jueves, 14 de octubre de 2010

QUÈ ÉS LA WEB QUEST?



No saps com fer un qüestionari on-line? Doncs el WEBQUEST és un programa molt útil per poder-lo fer. Aquesta eina ens ajuda a fer una investigació guiada, amb recursos extrets, majoritàriament, d’Internet. De manera que, el professor/a planteja un problema, però també, una guia del procés del treball i un conjunt de recursos.
Com indica J. Adell (2002) una WebQuest és una activitat didàctica atractiva per als estudiants, que els permet desenvolupar un procés de pensament d'alt nivell. “Es tracta de fer alguna cosa amb informació: analitzar, sintetitzar, comprendre, transformar, crear, jutjar, valorar, etc. La tasca ha de ser una mica més que simplement contestar preguntes concretes sobre fets o conceptes o copiar el que apareix en la pantalla de l'ordinador en una fitxa. Idealment, la tasca central d'una WebQuest és una versió reduïda del que les persones adultes fa en el treball, fora dels murs de l'escola”.
Per si encara no heu acabat d’entendre què és aquí us deixem un vídeo de la nostra amiga Mafalda que ens ho acabarà d’explicar.


Què és una WebQuest?



Té la següent estructura:
-      Introducció
-      Tasca
-      Procés
-      Recursos
-      Avaluació
-      Conclusió
-      Autors
Hi ha dos tipus de WEBQUEST, els de CURTA DURADA (d’una a tres sessions) i els de LLARGA DURADA (entre una setmana i un mes de classe).
Les respostes poden ser de quatre tipus:
-      Elecció múltiple
-      Resposta simple
-      Vertader o fals
-      Omplir un forat
A continuació us mostrem uns exemples de WEBQUEST perquè us feu una petita idea!

UN PETIT MÓN OPINA:

Nosaltres pensem que la Web Quest per una banda té tota una part positiva en relació a l’avaluació, per la seva forma dinàmica de realitzar les activitats, però també cal destacar que a la llarga això pot produir que el descobriment per internet acabi amb la manipulació i experimentació del nen, és a dir el descobriment serà monotom i aborrit.

No hay comentarios:

Publicar un comentario