cursor


Profile Cursors

Qui som?

QUI SOM?

Benvinguts i benvingudes al nostre blog anomenat un petit món.

Per començar ens presentarem les membres del grup: som quatre noies estudiants d'Educació Infantil de la URV i ens diem: Elisabet García, Núria Gàlvez, Sara Laínez i Anna Llauradó.



Hem creat aquest blog per a donar informació als educadors i futurs educadors sobre els diferents programes didàctics que podeu trobar a la red per a treballar amb nens i nenes.



Esperem que us sigui de gran ajuda i que a partir de les enquestes, textos i el xat ens pogueu donar la vostra opinió i fer-nos arribar les preguntes que tingueu sobre qualsevol dels temes que tractem, amb molt de gust us respondrem!

martes, 19 de octubre de 2010

LES XARXES SOCIALS

El passat dilluns 11 d'octubre, al programa "Banda Ampla" de Televisió de Catalunya, es va parlar sobre les xarxes socials d'internet, ja que estan sent molt populars entre els joves d'ara. Facebook, Tuenti o Twitter són algunes de les xarxes.
En la setmana de l'estrena de la pel·lícula "The social network" (La xarxa social), sobre la creació de Facebook, "Banda ampla" posa a debat l'ús creixent d'aquestes plataformes i la seva influència en les relacions personals, socials i laborals.


 Programa Banda Ampla de TV3
 


Us recomanem aquesta pel·licula que actualment podeu trobar al cinema.

Sinopsis:
"Una noche de 2003, el estudiante de Harvard y genio de la programación, Mark Zuckerberg, se sienta frente a su ordenador, y apasionadamente comienza a trabajar en una nueva idea. En medio del furor de blogs y programación, aquello que inicia en su dormitorio, pronto se convierte en una red social global y en una revolución de la comunicación. Solo 6 años y 500 millones de amigos después, Mark Zuckerberg es el billonario más joven de la historia... pero para este empresario, el éxito implica complicaciones tanto personales como legales. Del director David Fincher y el guionista Aaron Sorkin, llega la red social, una película que muestra que no haces 500 millones de amigos sin ganarte algunos enemigos.
Esta película es producida por Scott Rudin, Dana Brunetti, Michael De Luca y Ceán Chaffin, y está basada en el libro "The Accidental Billonaires" de Ben Mezrich".

4 comentarios:

  1. Vaig veure la pel·lícula la setmana passada. És prou recomanable.

    Tot i això, i centrant-me en les relacions socials, ens demostren que en Mark, el protanogista, és un alumne que careix d'amistats, únicament se'ns parla de 2 amics al llarg de tota la pel·lícula.

    Aixo demostra l'interès encara més gran en crear una xarxa com Facebook, que ha fet que ara pensem que el mon de Facebook és el veritable, i que en servim d'ell per perdre valors i relacions humanes com l'hi passa al protagonista, que acaba sol en la vida "real", pero ple d'amistats en la vida "virtual".

    Servir-nos de facebook per a crear vincles amistosos que desrpès no portarem al món real, és un error molt gran. I el preocupant és que la cosa va a més.

    ResponderEliminar
  2. Hola Albert!!

    Estem totalment d'acord amb tu creiem que les xarxes socials són pot se més fàcil de relacionar-se amb altres persones que pot ser a la vida real no ho faries.

    Moltes gràcies per deixar el teu comentari i continuem animant-te perquè continuïs fent-ho.

    ResponderEliminar
  3. Hola!
    Jo també he vist aquesta pel·licula i la vai trobar perfecte, realment ensenya com una persona que no sap com relacionar-se amb els altres, engega un procés de xarxa social per la seva universitat, i és tot un èxit!
    Suposo que a tots nosaltres, el que ens agrada de Facebook, és que pot contectar d'una manera ràpida i senzilla amb els teus amics, però a més a més, pots espiar el que hi ha el darrere de tothom, que està fent, com es sent, fotos, videos, i això ens agrada!
    Però per fer una bona utilització de les xarxes socials, crec que cal que des de les escoles es fassi una bona educació del que és una xarxa social, quins perills té i quins avantatges, i no només a les escoles, sinó també a la població en general!

    És una bona eina, però com tot, s'ha d'apendre a utilitzar correctament!

    ResponderEliminar
  4. Hola Elisabet!!!

    Compartim la teva opinió ceiem que la finalitat principal del facebook era crea vincles d'amistat amb companys però aquesta finalitat avui en dia ja no és la mateixa perquè com molt bé dius tu s'ha convertit en un lloc de xafardeix.
    Moltes gràcies per deixar el teu comentari t'animem a que continuïs visitant-nos. petonets.

    Atentament un petit món

    ResponderEliminar